... "προλετάριοι" αρχιτέκτονες όλου του κόσμου διαλυθείτε στη αναζήτηση της χαμένης αρχιτεκτονικής.. Άρης Κωνσταντινίδης, 1990

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

message in a bottle


http://www.greenpeace.org/international/campaigns/climate-change/take_action/bali-video?utm_source=gpi-cyberactivist-list&utm_medium=email&utm_campaign=bali
Σταματάω για λίγο ή για πολύ εδώ το μπλόγκ μετά από έξι μήνες, πριν γίνει τεχνοτροπία. Να εξηγήσω τον τίτλο, arx skg (αρχίδια η αρχιτεκτονική στη θεσσαλονίκη - skg: salonika greece- από τη συντομογραφία της θεσσαλονίκης στα αεροδρόμια). Καλή χρονιά και να κάνουμε και τίποτα καινούργιο. Να δείτε το "περσέπολις", είναι καλό, το παίζει στο ολύμπιο 9,11.
μύνημα για άγιο βασίλη: κανένα ταξίδι θα΄θελα να πω την αλήθεια
Happy new gear

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

οκ;

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

για τσιμισκή πάω καλά;


Ήδη στα έξι του είχε βαρεθεί να ακούει ιστορίες από τους μεγάλους για το πώς ήταν παλιά ο κόσμος, από δω περνούσε ένα τείχος, εδώ κρεμούσαν τους χριστιανούς, εκεί μαζέψαν τους εβραίους, καραβάκια πηγαινοέρχονταν, ναυάγια στα ανοιχτά, μετά κάηκαν όλα, μετά ένα τραμ, μετά έγινε δρόμος με αυτοκίνητα μπαρ και φραπέδες, μετά έφεραν κάτι πλοία πάρκινκ για τα αυτοκίνητα επειδή δε χωρούσαν να περπατήσουν, μετά ξεκίνησε ένας δρόμος μέσα στη θάλασσα που χάλασε με το μεγάλο σεισμό, μετά ήταν οι μεγάλες καταιγίδες που τα σάρωσαν όλα κλπ..
Μια χαρά του φαινόταν το μέρος, ωραία αμμουδιά, είχε και έναν πύργο παραπέρα, τι κι'αν λέγαν ότι στην άμμο δε χτίζεις παλάτια, μια χαρά φαινόταν ο πύργος ..

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

Loustal


Lumieres du jour
όπως και η εικόνα με τους μουσικούς επάνω δεξιά

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

τρύπα; ποια τρύπα;


http://www.ert3.gr/news/et3newsbody.asp?ID=348597
Αντιγράφω απόσπασμα από ΕΡΤ 3:
"Η τρύπα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική είναι εφέτος "σχετικά μικρή"και φθάνει τα περίπου 25 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρας,αλλά θα απαιτηθούν δεκαετίες για να κλείσει,αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας(WMO) ....
Το WMO και το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον(UNEP)έχουν ανακοινώσει ότι το στρώμα του οζοντος θα ήταν πιθανόν να επιστρέψει στα πρό του 1980 επίπεδα μέχρι το 2049 πάνω από το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης,την Βόρεια Αμερική,την Ασία,την Αυστραλία,την Λατινική Αμερική και την Αφρική.Αλλά στην Ανταρκτική η αποκατάσταση θα ήταν πιθανόν να καθυστερήσει μέχρι το 2065.
Ωστόσο,η αύξηση των ποσοτήτων εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα σημαίνει ότι τις προσεχείς δεκαετίες μπορεί να δημιουργηθούν μεγαλύτερες τρύπες του όζοντος.
Επιστήμονες αναμένουν οι σχετικά μεγάλες τρύπες του όζοντος να συνεχίσουν να εμφανίζονται τα επόμενα 20 χρόνια στην γήινη ατμόσφαιρα ακόμη και εάν περιοριστούν οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Πέρυσι,η τρύπα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική,που συνήθως φθάνει στην κορύφωσή της τον Οκτώβριο,ήταν η μεγαλύτερη που είχε ποτέ καταγραφεί και είχε φθάσει τα 29,5 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα."
http://politics.wwf.gr/images/stories/political/press/situation_greece.pdf

και κάτι ακόμα επίσης από την ΕΡΤ 3:
http://www.ert3.gr/news/et3newsbody.asp?ID=357174
"Η ατμοσφαιρική ρύπανση μικραίνει τη ζωή και ενίοτε σκοτώνει. Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αν δεν γίνουν παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης το 2020 στην ΕΕ ο μέσος χαμένος χρόνος του προσδόκιμου επιβίωσης θα είναι 5,5 μήνες, θα χαθούν συνολικά περίπου 2,5 εκατομμύρια ανθρωποέτη ζωής, που ισοδυναμεί με 271.000 πρόωρους θανάτους.
...
Οι επιδράσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι βραχυχρόνιες ή άμεσες αλλά και μακροχρόνιες. Έχει διαπιστωθεί ότι οι εκτιθέμενοι σε ατμοσφαιρική ρύπανση των επιπέδων που έχουν οι μεγάλες ελληνικές πόλεις ενδέχεται να χάσουν σχεδόν ένα χρόνο από το προσδόκιμο επιβίωσης."
http://ecology-salonika.org/lib/?p=1307

και αυτά από την προηγούμενη κουβέντα:
http://ecology-salonika.org/lib/?p=1200
http://ecology-salonika.org/lib/?p=1311

Δυστυχώς δεν έχω κρατήσει το όνομα της - του φωτογράφου της εικόνας από κάποια φωτοσυγκυρία.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

κάποτε στη θεσσαλονίκη


Με αφορμή συζήτησης για την σχέση πόλης - κτιρίου - κλιματικής αλλαγής στο μπλογκ των οικολόγων πράσινων μάζεψα χιλιοειπωμένα και μη πράγματα- προτάσεις βάζοντας αυθαίρετα τρεις άξονες: αέρας, νερό, γη, βάζοντας + μπροστά από τις προτάσεις, και -μπροστά από τα προβλήματα. Η λίστα είναι ανοιχτή και η αξιολόγιση πρόχειρη.

α) ποιότητα αέρα:

- βιομηχανίες
- αυτοκίνητα
- κεντρικές θερμάνσεις

+ πράσινο σε όλους τους ελεύθερους χώρους, πλατείες, δώματα δημόσιων κτιρίων, αυλές σχολείων, πρώην στρατόπεδα οπωσδήποτε, δρόμοι κλπ

+ ποδήλατα με σταθμούς ποδηλάτων με κάρτα πχ ξεκινάς από την πλατεία της περιοχής σου με ένα ποδήλατο μέχρι τον κοντινότερο σταθμό τραμ, μετρό κλπ, όπου και εκεί υπάρχει σταθμός ποδηλάτων
+ τρένα διαφόρων ειδών, υπόγεια, υπέργεια, λεωφορεία, πάντα συνδιασμένα μεταξύ τους και με σταθμούς ποδηλάτων και ΙΧ
+ καραβάκια
+ εννιαίο δίκτυο πεζοδρόμων - ποδηλατοδρόμων (δηλαδή συνεχόμενο) απλωμένο σε όλη την πόλη. Δηλαδή να ξεκινάω από Συκιές και να φτάνω Κορδελιό από μία τουλάχιστον διαδρομή με τα πόδια. Δηλαδή ένα δίκτυο για ανθρώπους που ενώνει τη μία γειτονιά με την άλλη, μία συνοικία με την άλλη, τη μία πλατεία με την άλλη, το σχολείο, το πρώην στρατόπεδο, τον αρχαιολογικό χώρο, το μετρό κλπ. Τα οφέλη σε πολλά επίπεδα.
Καλές διαδρομές είναι συνήθως επάνω στα ίχνη των κλειστών και φυσικά των ανοιχτών ρεμάτων. Είναι καμπύλες διαδρομές, με ελαφρές σταθερές κλίσεις, δροσερές λόγω μικροκλίματος ακόμα και αν το ρέμα είναι κλειστό, ξεκινάν από το βουνό και καταλήγουν στη θάλασσα, έχουν συνήθως αρθρωμένους δημόσιους ελεύθερους χώρους και σχολεία. Ακόμα και μέσα στο κέντρο μπορούν άμεσα να αποδωθούν δύο τρείς κάθετοι καί ένας παράλληλος της Εγνατίας πχ Ερμού με τραμ, Κορομηλά άνετα, Καρόλου Ντηλ, οπωσδήποτε όλη η Γούναρη, Φιλικής Εταιρίας, Ιπποδρομίου. Δεν είναι λογικό να περιμένουμε να τακτοποιήσουμε πρώτα το ΙΧ, είναι αυτονόητο.

+ στροφή σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας όλων των ειδών για μείωση των ρύπων (συμμετοχή δημόσιων κτιρίων)

β) ποιότητα - ποσότητα νερού
λίμνες, ποτάμια, χείμαρροι, θάλασσα

- λύμματα αστικά - βιομηχανικά
- υπεράντληση
+ καθαρισμός με ότι αυτό συνεπάγεται
+ εξοικονόμιση νερού ( από Δενδροπόταμο, τεχνητή λίμνη - ταμιευτήρας νερού, ρέματα)
κινστέρνα η τρύπα του Κούβελα; χι χι

3) ποιότητα εδάφους

- χωματερές

+ ενέργεια από σκουπίδια
+ ανακύκλωση

4) ενέργεια

δε ξέρω τι άλλο

Όχι τσιμεντοποίηση του εδάφους της πόλης δεν είναι καλό, αύξηση θερμοκρασίας κλπ
Όχι άλλες επεκτάσεις του αστικού ιστού! Και οπωσδήποτε όχι άλλες γελοιότητες σαν του Ευόσμου και της Νικόπολης. Σχολείο του Ευόσμου με πεντακόσιους μαθητές πάει εκδρομή στην πλατεία Ευόσμου! και δεν έχει καμία εναλλακτική (έχω ακούσει βέβαια για σχολείο κοντινού χωριού που πέρασε από το cosmos)

Η πόλη μπορεί να πουλάει ιστορία, τεχνολογία, οικολογία, τέχνες, ενέργεια, βιολογικά προϊόντα και ψάρια από τις λίμνες και το Θερμαϊκό.
Αυτά για μένα θα μπορούσαν να είναι στόχοι των δήμων της πόλης με συγκεκριμένο χρονικό πλάνο. Αντί γι΄αυτό σήμερα θα πληρώσουμε για την πρόωρη έναρξη της "γιορτής των αγγέλων" με το άναμα της ηλεκτολογικής εγκατάστασης επάνω σε κομμένο έλατο περίπου 15μ ύψους από τον δήμαρχο Κ. Παπαγεωργόπουλο. Κάνει βέβαια και ένα καλό η πολιτική του δήμου: συμβάλλει στην αποκέντρωση, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος το εγκαταλείπει εξαιτίας τής κακής ποιότητας καθημερινής ζωής.
Πρόωρη ευχή με αφορμή την "γιορτή των αγγέλων" να είναι αυτό το τελευταίο κομμένο έλατο, να είναι αυτή η τελευταία ανοησία που πληρώνω μέσα από τα φουσκωμένα δημοτικά τέλη του δήμου Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

παπάκι


φωτογραφία του ισίδωρου

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007


διαμόρφωση σε παρκάκι της Σταυρούπολης, η δουλειά έγινε από ανειδίκευτο συνεργείο του δήμου

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

σπίτι



σπίτι από μέσα
τραπεζάκι από σκελετό "πουφ"

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

Δε τους προλαβαίνουμε

Ρέμα Ασημάκη ή άσφαλτος;
Σήμερα θα γίνει ανοιχτή συζήτηση στις 6.00 μμ στο πολιτιστικό του δήμου Σταυρούπολης, στην οδό Λαγκαδά, για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Αίτημα δημοτικής αρχής και πολιτών συνεχίζει ακόμα να είναι το κλείσιμο των ανοιχτών τμημάτων του Δενδροποτάμου, παρόλο που σε όλο τον κόσμο τέτοιες πρακτικές θεωρούνται πια καταστροφικές για την βιωσιμότητα των πόλεων.*
Συνήθως η επικάλυψη της κοίτης αναφέρεται σα λύση για το αντιπλημμυρικό πρόβλημα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, παρόλο που κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην άποψη περί αντιπλημμυρικής προστασίας και ενδεχομένως παράνομο.
Ένα άλλο επιχείρημα που χρησιμοποιείται είναι η ανακούφιση του κυκλοφοριακού, θέμα που σηκώνει πολύ αντίλογο, και επιστρέφει τη συζήτηση σε θεμελιώδη ζητήματα όπως το αν η πόλη είναι για τους ανθρώπους ή για τα αυτοκίνητά τους.
Τελικά σε τι εξυπηρετεί η κάλυψη των χειμμάρων και ποταμών;

Η συνοικία της Νικόπολης χωρίζεται από την υπόλοιπη πόλη με τον περιφερειακό και την οδό Λαγκαδά. Το ρέμα Ασημάκη (παρακλάδι του Δενδροπόταμου) είναι ένας ιδανικός τρόπος να ενωθεί η συνοικία της Νικόπολης με την υπόλοιπη πόλη με λογικό ασφαλή ευχάριστο οικονομικό τρόπο. Η κοίτη είναι καλός τρόπος να περάσουν πεζοδιαδρομές και ποδηλατοδιαδρομές κάτω από δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και να ενωθούν περιοχές εκατέρωθεν. Φέτος καλύφθηκε και το τελευταίο κομμάτι που κατεβάζει σταθερά νερό ο Δενδροπόταμος στο σημείο που περνάει κάτω από τη Λαγκαδά, και ενώ θα μπορούσε κάποιος να περνάει κάτω από το δρόμο δίπλα σε ένα ποτάμι, λίγο παρακάτω έγιναν δαπανηρές υπόγειες διαβάσεις για να ενοποιηθούν οι περιοχές.


ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Η διέλευση των πεζών από τη Νικόπολη είναι δύσκολη, δεν υπάρχουν φανάρια (οδοί ταχείας κυκλοφορίας) τον προηγούμενο μήνα μαθήτρια σκοτώθηκε προσπαθώντας να διασχίσει την Λαγκαδά αφού κατέβηκε από το λεωφορείο, και έπρεπε να περάσει απέναντι για να πάει στη γειτονιά της, την προηγούμενη βδομάδα παρασύρθηκε από όχημα πενηντάχρονος.


Τα ίδια ισχύουν για όλη τη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα αντί να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση που είναι να μείνουν ανοιχτά τα ρέματα γιατί το νέρο πάντα στην ίδια διαδρομή θα πηγαίνει, να γίνουν έργα στα ορεινά για την αποφυγή πλημμυρών, να οριστούν περιοχές εκτόνωσης κλπ, προτείνονται άλλα μεγαλεπίβολα σχέδια πχ δυτική τάφρος. Όσο τα προβλήματα αντιμετωπίζονται ένα ένα θα δημιουργούμε νέα προβλήματα. Για τη επίλυση του κυκλοφοριακού θυσιάζεται ένα ποτάμι που υπάρχει από πάντα στην περιοχή (με προϊστορικούς οικισμούς, βυζαντινούς νερόμυλους κλπ), και αυτό δημιουργεί πρόβλημα αντιπλημμυρικής προστασίας και πάει λέγοντας.
Η προσπάθεια να εξηγηθεί με κοινή λογική ο σχεδιασμός της πολιτείας για την αντιπλημμυρική προστασία, το κυκλοφοριακό, την προστασία του περιβάλλοντος (υδάτινοι πόροι, αέρια ρύπανση, πράσινο κλπ) την αναβάθμιση συνολικά της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης βγαίνει άκαρπη.
Μόνο με συνολικό σχεδιασμό μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, αν ο στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.

*νομίζω πλέον δεν επιτρέπεται, αν γνωρίζει κάτι κανείς για το νομικό κομμάτι κλεισίματος ρεμάτων θα βοηθούσε

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

Τίρανα, Edi Rama



Δύο παραδείγματα από τα Τίρανα για το πως αντιμετωπίζεται ένα ποταμάκι μέσα στην πόλη στην εποχή μας
http://www.tirana.gov.al/?cid=1,10,178

EDI RAMA’S VISION FOR THE FUTURE OF TIRANA
The Municipality of the City of Tirana will provide leadership in shaping a future that enhances and sustains the quality of life of the people of Tirana.
Tirana will be an interesting, beautiful, exciting and safe place to live, work and visit.
It will become the comunity of communities in Albania where people will say:
“Tirana is the place I want to be”.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

to project TIRANA METROPOLIS


http://www.mmca.org.gr/el/pop.event.htm?id=207
Σήμερα 14 Νοεμβρίου στις 7.30μμ στο Μακεδονικό μουσείο σύγχρονης τέχνης
Είσοδος ελεύθερη

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

e?

επικυρωμένα φωτοαντίγραφα




Πέρασα σήμερα από την πολεοδομία. Ακόμα νιώθω τα ίδια αρνητικά συναισθήματα κάθε φορά που πάω. Άλλη μια φορά το χυδαίο και ρατσιστικό χιούμορ του υπαλλήλου, άλλη μια φορά το καταθληπτικό πρωτόκολο σκούρο γκρι με καπνό, τα μαγαζάκια στους ορόφους, και εκείνη η χλωμή μπεζ εξυπηρετική υπάλληλος. Όλως παραδόξως δε με πήρε από κάτω, τελείωσα και την έκανα γρήγορα.
Το φωτιστικό το έφτιαξα στο ξηροποτάμι, το βάζω για ισορροπία.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

η σημαία της πόλης μου






Kατεβαίνω καμιά φορά σ΄αυτές τις καβάτζες που΄χει η παλιά παραλία, στα σκαλάκια που οδηγούν στο νερό. Άμα κατέβεις κάτω δε βλέπεις δεν ακούς τίποτα από το δρόμο, δε σε βλέπει κανείς, και είσαι μες τη μέση, βλέπεις κάνα μύδι, καμιά μπλε μέδουσα, τον πάτο της θάλασσας, ρισκάρεις και λίγο μη βραχείς με τα βρωμόνερα. Σε μιά απ΄αυτές, στο ύψος της Αγίας Σοφίας (είμαι σίγουρη ότι ακόμα εκεί είναι), κατέβηκα ένα πρωί και είδα κάτι περίεργο, ήμουν και σε φάση ελαφρά αλαφροϊσκιωτη, ένα πήλινο διακοσμητικό πιάτο να γυαλίζει μέσα στο νερό, τυπωμένη επάνω η φάτσα του Μητσοτάκη να χαμογελάει με νόημα.. Παρόλο που ήταν πολύ χαρούμενος κάτι δε μου άρεσε.
Τη μέρα εκείνη είχα πάρει την πρώτη προκύρηξη για το διαγωνισμό της σημαίας του δήμου Θεσσαλονίκης. Το θέμα μου άρεσε. Γίναν τρεις διαγωνισμοί από τότε που κρίθηκαν άγονοι. Στους δύο απ΄αυτούς πήρα την ανώτατη διάκριση που έδωσε η επιτροπή, έπαινο, με δύο εκδοχές του "θ" γραμμένο σαν κύμα (βραβεία δεν δώσαν για οικονομία φαντάζομαι). Στον τρίτο δεν επιτρεπόταν συμμετοχή αρχιτεκτόνων. Μετά και από αυτόν μου πρότειναν από το δήμο Θεσσαλονίκης να αναλάβω το σχεδιασμό σημαίας με το σήμα που είχε ήδη ο δήμος το κεφάλι του Αλέξανδρου. Δέχτηκα με σχετική δυσκολία, αλλά δέχτηκα. Σκέφτηκα ότι με το να μη συμμετέχω δε δηλώνω και τίποτα. Σκέφτηκα και πολλά άλλα, πολύ καιρό τα σκεφτόμουν. Μετά από μια χρονοβόρα περίεργη διαδικασία βγήκε η γνωστή σημαία. Ένας φίλος μου έφερε ένα βιβλίο του Σινόπουλου, για τους μεγάλους της ιστορίας, πλήρης απομυθοποίηση του Αλέξανδρου. Μετά μου την έπεσαν οι γραφίστες για τους δικούς τους λόγους. Κάποια στιγμή είδα τον Ψωμιάδη να μιλάει σε πρωινή εκπομπή για το τι θέλει να πει η σημαία, και για τον μεγαλέξανδρο. Από την καρέκλα του γραφείου μου βλέπω κάθε μέρα τουρίστες να φωτογραφίζονται μπροστά στο άγαλμα ενός Κρητικού με δυό τρία πιστόλια και τρεις σημαίες πίσω του, την ελληνική, την ευρωπαϊκή και τη δική μου. Αμηχανία είναι μάλλον αυτό που νιώθω.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

η γη του ιάσονα


τα χρωματάκια μου

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Κυριακή στη Σόφια


Φίλτατε Γιάννη,
Σε συνέχεια της χθεσινής μας κουβέντας, σου δείχνω και γω μια φωτογραφία (είναι του Γιώργου, εγώ είμαι μέσα). Εντυπωσιακά ασπρόμαυρος ουρανός σε έγχρωμη φωτογραφία, πειραγμένη λίγο στο κοντράστ νομίζω.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

lamoloha


Δε γαμείς..

Κορώνεια 2




http://www.ert.gr/aerialphoto/molynsi-limnikoronia.asp
http://tech.pathfinder.gr/tech/103472.html
http://news.pathfinder.gr/ecology/430375.html
http://panosz.wordpress.com/2007/10/14/koroneia/
Μπήκε και η λίμνη

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

i like my town with a little drop of poison


θα γράψω κάτι σε καλύτερη ώρα

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

ξερολιθιά


Δενδροπόταμος 3


Η επάνω φωτογραφία είναι το κομμάτι του Δενδροπόταμου μέσα στην Ομόνοια Σταυρούπολης, μετά τον "εγκιβωτισμό" του με αγωγό ορθογωνικής διατομής. Ο αγωγός δε φαίνεται είναι από κάτω. Η περιοχή είναι στη φάση "ανάπλασης" (τοιχία αντιστήριξης κλπ)
Η κάτω φωτογραφία είναι μέσα στην Πολίχνη. Το σημείο αυτό υπάρχει ακόμα.
Ακούει κανείς; Βλέπει κανείς; Σςς..
Ησυχία..
κάποιες φορές το ποτάμι ακούγεται από κάτω


Ηριδανός

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

Παύλου Μελά 5







προσεχώς οι φάτσες μας

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

ότι έγινε έγινε, ας χτίσουμε!

ο Γιώργος το βρήκε

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

Theo Jansen

Για αρχιτέκτονες,μηχανικούς γενικά, γλύπτες, οικολόγους κλπ. Πολύ ωραία και χρήσιμα πράγματα. Σπόνσορας η αυτοκινητοβιομηχανία.
http://video.google.com/videoplay?docid=7760672906838603867
και αυτό
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=835334&lngDtrID=252
για την κλιματική αλλάγη
«Αν δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε τον πλανήτη άμεσα, ίσως μπορούμε να βοηθήσουμε τον πλανήτη να επουλώσει τον εαυτό του» γράφουν ο Κρις Ράπλεϊ, διευθυντής του Μουσείου Επιστήμης του Λονδίνου, και ο Τζέιμς Λάβλοκ, γνωστός από την αμφιλεγόμενη θεωρία της Γαίας, σύμφωνα με την οποία η Γη είναι ένας τεράστιος οργανισμός που μπορεί να διορθώνει τις περιβαλλοντικές διαταραχές και ισχυρίζονται ότι εκατομμύρια αντλίες στους ωκεανούς «θα διόρθωναν την κλιματική αλλαγή»

Λίγο προχωρημένα συνδέονται νομίζω. Αρκεί να αλλάξουν οι σπόνσορες.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

βουτιά στο Θερμαϊκό

βίντεο εγώ, μοντάζ φώτης, επιλογή μουσικής σπύρος

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

θερμαϊκός

Δίπλα είναι το γραφείο, άμα μου τη δίνει πετάγομαι για καμιά βουτιά..