... "προλετάριοι" αρχιτέκτονες όλου του κόσμου διαλυθείτε στη αναζήτηση της χαμένης αρχιτεκτονικής.. Άρης Κωνσταντινίδης, 1990

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

για τσιμισκή πάω καλά;


Ήδη στα έξι του είχε βαρεθεί να ακούει ιστορίες από τους μεγάλους για το πώς ήταν παλιά ο κόσμος, από δω περνούσε ένα τείχος, εδώ κρεμούσαν τους χριστιανούς, εκεί μαζέψαν τους εβραίους, καραβάκια πηγαινοέρχονταν, ναυάγια στα ανοιχτά, μετά κάηκαν όλα, μετά ένα τραμ, μετά έγινε δρόμος με αυτοκίνητα μπαρ και φραπέδες, μετά έφεραν κάτι πλοία πάρκινκ για τα αυτοκίνητα επειδή δε χωρούσαν να περπατήσουν, μετά ξεκίνησε ένας δρόμος μέσα στη θάλασσα που χάλασε με το μεγάλο σεισμό, μετά ήταν οι μεγάλες καταιγίδες που τα σάρωσαν όλα κλπ..
Μια χαρά του φαινόταν το μέρος, ωραία αμμουδιά, είχε και έναν πύργο παραπέρα, τι κι'αν λέγαν ότι στην άμμο δε χτίζεις παλάτια, μια χαρά φαινόταν ο πύργος ..

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα κανείς δεν γράφει σ' αυτό το μπλογκ, και το είχα σε εκτίμηση!

έφη είπε...

τώρα τι να πω; κάπου υπάρχει μία λίστα με τα 100 δημοφιλέστερα μπλογκ, θα βολευτείς κάπου :)

Ανώνυμος είπε...

Οι πιο πολυσύχναστοι δρόμοι, δεν είναι και οι πιο ενδιαφέροντες... Προσωπικά προτιμώ τα πάρκα, μα πού να τα βρω; Ούτε στις φωτισμένες λεωφόρους βρίσκεις τον εαυτό σου, συνήθως. Η "φωτορύπανση" είναι και περιβαλλοντική νόσος.

Υπάρχουν και οι δρόμοι του εσωτερισμού και της αίσθησης, λοιπόν (που το blogακι τα πάει περίφημα)κι ας πάει όντως η φωτο σε ..λεωφόρο --> Τσιμισκή, νεοΔιαγωνίως, στην οροφή μόλις της υποθαλάσσιας...

Ανώνυμος είπε...

Καλά πως κάνετε έτσι, ένα σχόλιο κάναμε για να δούμε αντιδράσεις. Αλλά όχι δεν είναι και για πέταμα το blogg. Μόνο να θα το ήθελα πιο πλούσιο.

έφη είπε...

Χαίρομαι που από δω μέσα (εννοώ το δίκτυο) βρήκα δυό τρεις ανθρώπους που σκέφτονται ανάλογα. Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι. Πρέπει να έχω έναν τρόπο να εκφράζομαι, μία διεύθυνση για να επικοινωνώ, με αυτούς των οποίων το κριτήριο με ενδιαφέρει, όπως είπε ένας φίλος κάπου στην αρχή. Χάρηκα για την επαφή, και αν έχω βρει σωστά το μπλογκ σου ακόμα καλύτερα. Για 'σένα φυσικά έβαλα την επόμενη εικόνα. Ξέρεις μια από τις πρώτες δουλειές του γραφείου..

De Construct είπε...

Kαλά πας,όλο ευθεία, θα δείς και κάποια μέρη που κρεμάνε ακόμα χριστιανούς...