... "προλετάριοι" αρχιτέκτονες όλου του κόσμου διαλυθείτε στη αναζήτηση της χαμένης αρχιτεκτονικής.. Άρης Κωνσταντινίδης, 1990

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

πάρκο Παύλου Μελά


6 σχόλια:

έφη είπε...

Τρίτη 24 Μαρτίου κατά τις δώδεκα το βράδυ (αντί στις 8.00 μμ) έγινε η παρουσίαση της πρότασης σε ένα επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σταυρούπολης. Οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν πριν την παρουσίαση, χαρακτηρίζοντας εξ αρχής την πρόταση φανταστική.
Τι δηλαδή;το να μη χτιστεί οικισμός αξιωματικών, ΙΚΑ κλπ, το να μην έχει αυτοκίνητα, να είναι για όλους, να μην έχει περίφραξη,το να είναι όλο πράσινο και άλλα τέτοια επιστημονικής φαντασίας.
http://arxskg.blogspot.com/2008/05/5.html

Ανώνυμος είπε...

bioannis
Έφη τι να πώ ; Μου φαίνεται εξαιρετικό !! Αλλά και σύ βρε παιδάκι μου πολύ λακωνική είσαι...

Είσαι σε θέση να κάνεις μια παρουσίαση μισής ώρας - τριών τετάρτων στην Οικολογική Κίνηση (η όπου αλλού) ; Θα σου ήμουν ευγνώμων γι' αυτό.

Σε παρακαλώ πες μου αν σε ενδιαφέρει, είναι ευκαιρία να ακουστεί κάτι θετικό/δημιουργικό για την πόλη. Οι όποιες εκλογές (ευρωεκλογές σε 2 μήνες) είναι αφορμή για τεθούν θέματα όπως αυτά που δούλεψες και δουλεύεις. Θέλω να σε ακούσω !!

We could have είπε...

Τα μεγαλα πνευματα... :)
Βρισκω εξαιρετικη την ιδεα και την παρουσιαση της.
Οι δικες μου σκεψεις για το χωρο ειχαν λιγο μεγαλυτερη λεπτομερεια στο οικολογικο-εναλλακτικο κομματι.
*Μονιμη εγκατασταση υπαιθριων παγκων αγορας. Μπορει να εξυπηρετει λαϊκή βιολογικων μια φορα τη βδομαδα. Δυνατοτητα χρησης τους για παρουσιασεις-πωλησεις προϊοντων και εκτακτα.
*Παρκο επιδειξης εναλλακτικων τεχνολογιων. Φωτοβολταϊκα, ανεμογεννητριες, κ.α. Ισως μια μινι μοναδα επιδειξης παραγωγης bio-diesel.
*Ενα cluster μικρων κτιριων -ξενωνων- επιδειξης βιοκλιματικης αρχιτεκτονικης, μαλιστα με 'εναλλακτικα' δομικα υλικα, οπως αχυρομπαλες, πλινθος, πετρα και ξυλο. Οι ξενωνες μπορουν να φιλοξενουν καλεσμενους ομιλητες κλπ.
*Συνεδρια, ημεριδες, σεμιναρια και χωροι επιδειξης για βιοκαλλιεργεια, φυσικη καλλιεργεια και αναβλαστηση, ντοπιες ποικιλιες φυτων και ντοπιες ρατσες ζωων.
*Χωρος επαναχρησιμοποιησης: αποθηκευση και διανομη -σε οσους τα χρειαζονται- των αντικειμενων που μας περισσευουν αλλα δε θελουμε να τα μετατρεψουμε σε σκουπιδια.

Ηταν αναμενομενο οτι η προταση στους δημοτικους συμβουλους δεχθηκε τετοια αντιδραση.
Θεωρω οτι δεν ειναι δικο τους θεμα, αλλα των ενεργων πολιτων της πολης. Ενα μεγαλο μερος απ το κοστος θα μπορουσε να αποσοβηθει απο την εθελοντικη εργασια ΜΚΟ. Αλλιως, σιγουρα θα χαρουν πολλοι (...) αν το ενταξουμε σε προγραμμα της ΕΕ.
Ο δρομος ειναι να δημιουργηθει ενα dvd με την παρουσιαση της ιδεας και να μοιραστει.
Αναλαμβανω την προβολη της ιδεας στο facebook.

έφη είπε...

Οργανώνεται από το δήμο σχετική ημερίδα (εκεί Θα γίνει μια παρουσίαση ακόμα) αποστολές dvd, τευχών κλπ. Μάλλον θα πάρετε υλικό ταχυδρομικά. Νομίζω μπήκε στη σελίδα του δήμου σε pdf. Λίγο βιαστικά και χύμα. Εννοείται ότι η προβολή είναι ελεύθερη και επιθυμητή.
Η πρόταση σηκώνει εξέλιξη, αλλά η συζήτηση ακόμα είναι σε επίπεδο γαλάζιο, πράσινο κλπ, ξέρετε..
Ελπίζω να βγει γρήγορα κάτι δηλαδή να πάρουν επιτέλους θέση τα υπουργεία και η κυβέρνηση, να ξεκολλήσει το θέμα, να φύγει καμιά περίφραξη, να μαζευτεί κόσμος, να κουνηθεί καμιά πέτρα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.newsfilter.gr/2009/04/12/to-top-5-tis-evdomadas-05-apriliou-11-apriliou-2009/

Ανώνυμος είπε...

http://www.black-tracker.gr/details.php?id=311