... "προλετάριοι" αρχιτέκτονες όλου του κόσμου διαλυθείτε στη αναζήτηση της χαμένης αρχιτεκτονικής.. Άρης Κωνσταντινίδης, 1990

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

ποδήλατα-πεζοί


Ο/Η PODILATIS έγραψε: 20/09/2006 ώρα 12:28
Φίλοι ,σταματήστε να αναφέρεστε συνεχώς στους ποδηλατόδρομους. Η κίνηση με το ποδήλατο δεν χρειάζεται ποδηλατόδρομους . Οι τάσεις στην Ευρώπη λένε ΟΧΙ στους ποδηλατόδρομους .
Ο/Η Bioannis έγραψε: 24/09/2006 ώρα 14:04
Γίνε λίγο πιό σαφής. Τι εννοείς? Στη Φλωρεντία που ήμουν πριν 10 μέρες οι ποδηλατόδρομοι ήταν χάρμα ειδέστε. Πως να γίνει αλλιώς ? Για λόγους ασφαλείας δεν μπορούν ποδήλατα και αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στις ίδιες λωρίδες. Ή υπάρχει κάποια άλλη ιδέα?
Ο/Η PODILATIS έγραψε: 27/09/2006 ώρα 10:34
Έχει αποδειχεί ότι σε πόλεις που λειτουργούν χωρίς ποδηλατόδρομους και οι κάτοικοι αυτών των πόλεων δεν έχουν την νοοτροπία του ΄΄ποδηλατιστή ” οι ποδηλατόδρομοι πέρα από το ότι δεν προσφέρουν τίποτα αλλά και του ότι δεν συμβάλλουν στην αύξηση της μετακίνησης με το ποδήλατο , είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ για τους ποδηλάτες .Πώς γίνεται αυτό? Απλούστατα ο ποδηλάτες κυκλοφορόντας μέσα στον δικό του , θεωρητικά ασφαλές χώρο , είναι ποιο χαλαρός και ταυτόχρονα εγκλωβισμένος .Ένα μεγάλο παράδειγμα , ο ποδηλατόδρομος στην παραλία .Όσοι κάνουμε ποδήλατο γνωρίζουμε ότι εκεί μέσα είναι επικίνδυνο.Και εν πάση περιπτώση για να κλείσω μια που είναι δύσκολο να αναπτύξω όλες μου τις απόψεις γύρω από το θέμα , το ποδήλατο μπορεί να μετακινηθεί παντού και χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο πέρα από όσα λέγονται περί του αντιθέτου.
http://www.velib.paris.fr/les_stations/trouver_une_station
http://ecology-salonika.org/lib/?p=249

Δεν υπάρχουν σχόλια: