... "προλετάριοι" αρχιτέκτονες όλου του κόσμου διαλυθείτε στη αναζήτηση της χαμένης αρχιτεκτονικής.. Άρης Κωνσταντινίδης, 1990

Τρίτη 13 Μαΐου 2008

παύλου μελά 6



Ο τσαλαπετεινός της Σταυρούπολης. Οι φωτογραφίες είναι σημερινές, στη νοτιοδυτική γωνία του πάρκου (;). Πετύχαμε και μία πέρδικα. Κυνηγούς ευτυχώς δεν έχω δει.

2 σχόλια:

cirut είπε...

Κάπου διάβαζα στο δια-(καταμεταπαρα)δίκτυο (:) ότι η Ρώμη μαζεύει 18-20 εκ τουρίστες το χρόνο. Το μυστικό, λέει, είναι ένα. Όχι οι αρχαιότητες - αλλά οι ελεύθεροι χώροι, η άπλα και τα πάρκα. 24 Μάη είναι η μέρα των πάρκων. Πού τα είδαν οι μεγάλες μας πόλεις;

Κάπου έξω απ' τα Γρεβενά (πατρίς)είδα ένα δάσος με δρυοκολάπτες και τσαλαπετεινούς. Ήταν μαγεία. Ελπίζω να συμφωνεί και το δάσος.

έφη είπε...

Τσαλαπετεινό έχω δει πολύ πρόσφατα στους κήπους του πασά στην Άνω Πόλη επίσης. Όταν το πράσινο είναι συνεχόμενο και κατεβαίνει από το βουνό είναι πιο πιθανό να δεις μέσα κάνα ζώο. Τα πουλιά φυσικά πάνε όπου θέλουν. Από μια κουβέντα που είχαμε κάνει με μέλος μιας εθελοντικής οργάνωσης που ασχολείται με την περίθαλψη άγριων τραυματισμένων ζώων (οι οποίοι πρόπερσυ στεγάζονταν αν δε κάνω λάθος σε υπόγειο πολυκατοικίας)αυτό που θυμάμαι να λέει είναι ότι τα πρώτα είδη που έρχονται να κατοικήσουν σε τέτοια πάρκα είναι τα πουλιά. Συζητούσαμε με τον τότε δήμαρχο την πιθανότητα να στεγαστεί η δράση αυτή σε κάποιο χώρο μέσα στο στρατόπεδο. Κερασάκι στην τούρτα.